Gratis frakt - Autorisert forhandler - Hjemlevering 59kr

0

Din handlekurv er tom

Azelainsyre

Azelainsyre (azelaic acid) er en kjemisk fremstilt syre som er både fett- og vannløselig (azelaic acid + glycerin). I utgangspunktet finnes azelainsyre naturlig i hvete, rug og bygg, men blir som regel kjemisk fremstilt for bruk i kosmetikk. Virkestoffet finner du ofte i serumsform, men også i produkter som kremer, rens, med mer. Liten funfact: azelainsyre er blitt en av USAs mest brukte ingredienser mot rosacea!

Syren virker veksthemmende mot propionibakterier (aknebakterien), normaliserer forhorningsforstyrrelsen i epidermis, hemmer tyrosinase-aktivitet (prosessen som fører til pigmentering) og virker anti-inflammatorisk og beroligende på huden. En helt super ingrediens som ofte brukes i forbindelse med behandling av både rosacea, perioral dermatitt og akne. Med egenskapen om å trekke til seg talg, kan virkestoffet for noen virke litt uttørrende i starten og bør muligens implementeres gradvis i hudrutinen. Her har du fantastisk allround-ingrediens som også demper rødhet i huden og attpåtil virker blekende og forebyggende på pigmentforandringer.

No products found in this collection